Haone Boere Bloas Festijn

Ook dit jaar organiseerde wij 2 weken voor de carnaval het Haone Boere Blaos Festijn. Zoals ieder jaar konden we weer rekenen op flinke bezoekers aantallen en de deelnemende kapellen konden dan ook volop genieten van hun support. Er was eten en drinken in overvloed aanwezig en ook voor de allerkleinste onder ons werd goed gezorgd. Speciaal voor hen was er een DJ en een muzikale workshop om trombone te leren spelen door Mr. PBone.

Het HBBF had dit jaar als thema “Grand Prix de Lampegat”, en we hebben dan ook de kapellen en publiek uitgedaagd om zich te kleden met het thema in gedachten. Voor Carnavalsband “de Wanklank” was dit niet tegen dovemans oren gezegd en zij wonnen dan ook de prestigieuze wissel bokaal voor “Best geklede kapel”. Ook Blaaskapel #WKHZOMP deed hiervoor een verwoede poging en voegde zelfs speciaal voor de gelegenheid het nummer “Oerend Hard” toe aan hun repertoire. Het mocht helaas niet baten en zo droegen zij de vorig jaar gewonnen wisselbokaal over aan de nieuwe winnaars.

Uiteraard was er ook een muzikale winnaar en ondanks dat het altijd moeilijk kiezen is voor de jury, bleek er dit jaar één kapel echt een feestje te bouwen. Onze welbekende vrienden uit Rommelgat “De Vèrrekesblaos” ging er met de titel vandoor. Zij ontvingen uit handen van ZDH Prins Decorador het vaandel in ontvangst en zullen volgend jaar hun titel mogen verdedigen.

Kortom het was weer een mooi feestje.

Salaai!

Hier een video van het H.B.B.F. 2018. Met dank aan Peter van Ierlant