We hebben een selectie gemaakt van de leukste online evenementen om toch een leuke carnaval te vieren. Jammer genoeg kunnen we niet de deur uit om in ons pekske de hort op te gaan, maar online gaan we ons ook wel vermaken. Pilske erbij, Zoom/ Teams/Skype met je vrienden en carnavallen maar! Salaai!

 

NU tot en met VRIJDAG

Omroep Brabant viert ook carnaval: Kleinfisjenie! Op vrijdag een online versie van 3 Uurkes Vurraf. Hou omroepbrabant.nl/carnaval in de gaten voor meer informatie. Ook L1 zendt van alles uit, op hun website staat een handig overzicht.

Carnavalshart
KRO-NCRV maakt samen met L1 en Omroep Brabant de bijzondere 5-delige serie Carnavalshart. De serie heeft als motto: wat kan er wél en wordt vanaf maandag 8 t/m vrijdag 12 februari uitgezonden om 18.20 uur op NPO 2.

ZATERDAG

Carnaval 2021 (Lampegat de Gekste)
Wat er precies staat te gebeuren met dit evenement weten we nog niet, maar het is altijd de moeite om het goed in de gaten te houden!

Covidcarnavalszaterdagmiddag + VERKIEZING EREHAON
Ja ja, het is weer zover: we kiezen als haonen dé Erehaon 2021. Ook dit jaar hebben we weer vijf genomineerden, waaruit 1 winnaar gekozen wordt door jou als lid. Verwacht verder bingo, quiz, muziek en meer ambiance! Zet het in je agenda: zaterdagmiddag 13 februari vanaf 15:11 uur gaan we er gas op geven! Het evenement is openbaar toegankelijk en gratis. Vergeet dus niet al jouw Lampegatse vrienden uit te nodigen door de Facebook-uitnodiging te delen (ook bereikbaar zonder Facebook).

Stratums Carnavalsshow
Op streaming-dienst Twitch verrassen de kroegen van het Stratumseind je met een carnavalsshow die maar liefst 5 uur duurt! Van 20:00 tot 01:00 haal je de carnavalssfeer van het Stratumseind je huiskamer in.

De Grote Online Niehaals Carnaval Zonder Carnaval Overlevingskwis!
Het belooft een waar spektakel te worden met optredens van alle grote Lampegatse artiesten, solonaise achteruit en natuurlijk De Grote Online Niehaals Carnaval Zonder Carnaval Overlevingskwis!

De Grote Natnekken Muziekbingo!
Zanger Hans (Joël Borelli) laat Carnaval niet zomaar voorbij gaan en presenteert: De Grote Natnekken Muziekbingo! Kaartjes kosten 11,11 euro per stuk. Zaterdag vanaf 20:11 uur.

Nao ‘t Zuuje – tv-première van de bioscoopversie
De bioscoopversie van de vastelaovesdocumentaire Nao ‘t Zuuje is op vastelaoveszaterdag te zien op NPO 3. Er zijn twee versies van Nao ‘t Zuuje: een versie van vijftig minuten voor BNNVARA en een van bijna anderhalf uur. Die was eerder in de bioscoop te zien en verscheen op dvd. De lange film is op zaterdag 13 februari vanaf 22.55 uur te zien op NPO 3.

ZONDAG

Lampegatse Carnavalsmis
Vanaf 11 uur in de ochtend is de Lampegatse Carnavalsmis online bij te wonen.

Lampegatse Carnavalsquiz
Haonelid en medaillemaker Joost Allers heeft een quiz van maar liefst 111 Lampegatse carnavalsvragen samengesteld. Speciaal voor alle leden van d’Haone wordt deze quiz gratis ter beschikking gesteld. Vanaf zondag is het dus hersenkraken op carnavalsgebied: ook koppijn, maar dan net effe anders. Stuur je antwoorden uiterlijk aswoensdag op en ontvang een carnavaleske erepenning! Meer info volgt zondag 14 februari.

Veul Gère in Concert 2021
Tis nie aanders, we zitten dees jaor ammòl solo thuis meej carnaval. Mar om nog un bietje leut te hebben, presenteren wij: Veul Gère in Concert. Start op zondagavond 14 februari om 20.11 uur. Tickets 1,11 euro via Eventbrite.

De Grote Carnavalsshow
Onder het motto ‘Kruipend naar huis was nog nooit zo makkelijk’ wordt zondag de Grote Carnavalsshow georganiseerd. Tickets kosten 11,11 euro.