Eindhoven is een tennistoernooi rijker: het Lampegat Tennis Open. Een hele dag met carnavalesk tintje vol artiesten, gezelligheid, een barbecue en zelfs een jeu de boulestoernooi. “Eigenlijk is het vooral een dag voor iedereen die van een mooi feestje houdt”, aldus Tim de Zeeuw, die het toernooi namens d’Haone organiseert.

Het tennistoernooi start vanaf 13 uur op Tennispark De Heihoef aan de Roostenlaan. Dan is het al gezellig met een welkomstdrankje, muziek en lekker weer. Vanaf 15 uur start ook het artiestenprogramma en in de avond is een barbecue georganiseerd. Voor wie niet tennist, maar toch sportief bezig wil zijn is de mogelijkheid te jeu de boulen. Iedereen is welkom, met of zonder inschrijving. Toegang tot het evenement is gratis.

Het idee ontstond vorig jaar en na een eerste bescheiden poging om in oktober een tennistoernooitje te organiseren met d’Haone was het animo groot. “Zonder al te veel moeite kregen we zo’n 60 personen bij elkaar”, aldus De Zeeuw. 

Reden te meer om het in de zomer van 2022 groter aan te pakken met professioneel licht en geluid en een line-up met festivalwaardige artiesten. De Zeeuw: “We hebben bijvoorbeeld Smèrrig Diskjochies geboekt, een act die je ook bij Winterpark en Paaspop tegenkomt.” Het programma bestaat verder uit De Dorini’s, Hitmaestro en Dieter der Schlagersänger. 

Wie zich wil inschrijven om mee te doen met het toernooi of de barbecue, kan dat doen via haone.nl/9juli